woensdag 4 januari 2017

Negotie in Oud-Beijerland


In de loop van de jaren zijn de winkels op de dijken in het Spuidorp veranderd. De bekende winkels als DAVO,  drogist v.d. Heijden , Taselaar met zijn slijterij en kruidenierswaren hebben jaren het beeld op de dijken bepaald. De diversietijd van de oorspronkelijke winkels is historie geworden. Pieter Jan in `t Veld van de Historische Vereniging Oud-Beijerland roept de nostalgie van deze winkels weer tot leven middels een presentatie met veel beeldmateriaal. 
Deze presentatie is op donderdag 12 januari om 10.00 uur in de bibliotheek van Oud-Beijerland
aan de Steenenstraat 24.
Het Historisch Informatie Punt van de vereniging in de bibliotheek is `s middags geopend van 14 uur tot 16 uur. In het archief bevinden zich meer dan 100 archiefdozen en circa 25.000 gedigitaliseerde documenten en foto`s. Om antwoord te vinden op alle vragen over de rijke historie van het dorp zijn leden van de vereniging aanwezig.
Vragen stellen via de website is ook mogelijk, daar is ook de inventarislijst te vinden van het archief. Wie een wandeling wil maken langs monumenten en beeldbepalende panden in het Spuidorp, kan nu een geheel vernieuwde wandeling vinden op de website van de vereniging op www.hvobl.nl. Informatie buiten deze openingsuren is telefonisch te krijgen via 0186-614240.
 
Pieter Jan in 't Veld, Voorzitter van de Historische Vereniging Oud-Beijerland 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten