dinsdag 31 januari 2017

Marja Visscher


Samen met vrijwilligers van het Museum HW haalde ze het geheim van Assendelft boven water: de verborgen liefde van Sara Louise du Faget. De historische roman van Marja Visscher, die zich deels afspeelt in de Hoeksche Waard, spreekt enorm tot de verbeelding van de hedendaagse lezer. Op donderdagavond 23 februari vertelt de gevierde Hoeksche Waardse schrijfster in de Bibliotheek in Strijen alles over haar inspirerende roman en haar speurtocht naar het geheim.

Sara Louisa du Faget van Assendelft was de laatste ambachtsvrouwe van Heinenoord en verbleef regelmatig op haar 'buiten'. Zij was door vererving eigenaresse van veel land in en rond Heinenoord met bijbehorende 'heerlijke rechten' zoals het visrecht, jachtrecht en recht van tienden. De rentmeester behartigde de financiële en zakelijke belangen ter plekke in de heerlijkheid. Ze was rijk, van adel en verkeerde in de hoogste kringen.

Toch gebeurde het onmogelijke, Sara werd op haar buitenverblijf verliefd op de dicht bij de natuur levende Dirk van der Pligt. Het geheim van Assendelft is dan ook een intrigerende, meeslepende liefdesgeschiedenis geworden, die bijna een leven lang heeft geduurd. Auteur Marja Visscher slaagde erin om in deze setting de beide karakters en hun omgeving in het verhaal een rol te laten spelen.

Auteur, uitgever en journalist Marja Visscher schreef een prachtige roman over dit waargebeurde verhaal. Op 23 februari vertelt zij in de bibliotheek te Strijen meer over de achtergronden bij deze historische roman die zich grotendeels afspeelt in de Hoeksche Waard. In de pauze is er gelegenheid om de roman te kopen en te laten signeren.

Geertje Wiersma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten