woensdag 9 november 2016

Op zaterdag in de tobbe

Annegreet van Bergen is bekend van haar succesvolle boek "Gouden jaren". Ze geeft een boeiende lezing over hoe het dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd.
Van Bergen vertelt over de naoorlogse groeiende rijkdom. Aan de hand van herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto's worden de 'gouden jaren' beschreven en wordt voelbaar gemaakt hoe we rijker zijn geworden dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Een feest van herkenning voor de generatie van toen en een wonderlijke openbaring over de snelheid van veranderingen voor de nieuwe generatie.
De avond gaat vooral over tastbare dingen: vroeger woog een kinderwagen 35 kilo en die nam je dus niet meer in de tram. Je belde bij de buren, waste jezelf eens per week in een teil en huurde soms voor één ochtend een wasmachine.
Deze avond is georganiseerd door De Bibliotheek Hoeksche Waard en Museum Hoeksche Waard gezamenlijk. Datum 16 november 20 uur tot 22 uur
Locatie is het Hof van Assendelft (Hofweg 13 te Heinenoord). Toegang € 15,00 of €12,50 met je biebpas en voor Vrienden van het Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten