donderdag 4 juli 2013

De museumtuin van ’t Hof van Assendelft in Heinenoord


 

Tot de collectie van het Streekmuseum Hoeksche Waard behoort ook de hoftuin, één van de laatste door tuinarchitecte Mien Ruys ontworpen tuinen, voordat zij in 1999 overleed. Het Streekmuseum Hoeksche Waard organiseert op woensdagmiddag 10 juli een speciale rondgang met gids door deze tuin.

De hoftuin omvat diverse bloemenborders, leilindes en fruitbomen waaronder  mispels, een ‘vergeten’ vrucht met een verhaal (zo rot als een….). Er is een keur aan planten en kleurencombinaties zoals Mien Ruys ze bedoeld heeft in haar ontwerpen. Voor de liefhebbers zijn potjes met stekken verkrijgbaar na de wandeling.

Kortom, er is meer over de tuin te vertellen dan op het eerste gezicht verwacht wordt. Mensen die daar enthousiast over kunnen meepraten zijn uiteraard de tuinvrijwilligers. Zij verzorgen de wandeling door de tuin en zijn ook aan het werk tijdens het eerste “Kijkje in de tuin” op woensdag 10 juli. Een tweede gelegenheid om de hoftuin onder begeleiding te bekijken, is op zaterdag 31 augustus 2013. Mocht u enthousiast geworden zijn over deze prachtige tuin dan wilt u misschien wel het tuin team komen versterken een middag in de week?

De wandeling vindt plaats op woensdag 10 juli 2013. Inloop bij 't Hof van Assendelft, Hofweg 13, 3274 BK Heinenoord vanaf 13.30 uur. Aanvang wandeling om 14.00 uur.

Aanmelden is gewenst, via info@streekmuseumhw.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0186-601535 (di t/m za tijdens kantooruren). De kosten voor de wandeling bedragen   € 5,- per persoon incl. 1 koffie/thee. (Vrienden van het museum betalen € 2,50).

Belle van den Berg, Directeur Streekmuseum Hoeksche Waard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten