donderdag 25 oktober 2018

Naar de overkant


De Barendrechtse brug: een legendarische oeververbinding, die bijna honderd jaar lang ons eiland aan de rest van Holland knoopte. En het eeuwige Moordenaartje, dat er overheen reed. Op 8 november wordt in De Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging ‘s-Gravendeel een boeiende presentatie gehouden over de brug en het oude trammetje. Het traject, de reizigers, de Barendrechtse brug en het landleven in de Hoeksche Waard komen weer even tot leven.

Hoe zag de Hoeksche Waard eruit voor de oorlog? Wie reisden er over het de Barendrechtse brug? En hoe was het openbaar vervoer geregeld? We zien open landschappen, provinciale wegen en pontjes, reizigers met weekendtassen en vergeten tramtracés. En we horen spannende verhalen over de brug, de rivier en haar oevers.

Oudere Hoeksche Waarders kunnen het zich ongetwijfeld herinneren. Sprekers op deze avond zijn Peter Pot – historisch expert bij de Historische Vereniging ’s-Gravendeel – en Joop Tuk, die de oude filmbeelden van het Moordenaartje bewerkte. Een avond vol herkenning!
 
Geertje Wiersma
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten