zaterdag 15 oktober 2011

Verre voorouders en kostbare boeken

In de bibliotheek is er van alles te vinden over geschiedenis. En het is dichterbij dan je denkt. Gewoon in je eigen familie. Duik in de geschiedenis en vind je eigen voorouders. Hoe pak je dat aan? In vestiging s gravendeel is een workshop stamboomonderzoek voor beginners. Je krijgt tips en trucs en je maakt kennis met de bronnen die je daarvoor moet raadplegen. In samenwerking met historische vereniging land van Strijen en de historische vereniging in ’s Gravendeel. Donderdag 27 oktober 15.00 uur tot 17.00 uur in bibliotheek Hoeksche Waard vestiging ’s Gravendeel – Smidsweg 42 - 3295 BV  - De toegang is gratis.

In een van de andere vestigingen van de bibliotheek kan je oude boeken laten taxeren. Onder de titel stof op je kaft. Heb je nog mooie – zeldzame? – oude boeken in huis? Drs. J. Coenraads, een ervaren taxateur en veilingmeester, kijkt wat ze waard zijn. Coenraads is gespecialiseerd in antiquarische boekwerken en liefhebber van oude boeken. Wie weet vind je een fortuin onder het stof! Zaterdag 29 oktober 10.00 uur tot 11.30 uur in bibliotheek Hoeksche Waard vestiging Puttershoek – Narvikstraat 1 - 3297 AM. De toegang is gratis.

De eerste tien bezoekers die reageren op dit blog krijgen twee gratis toegangskaarten voor het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De kaarten zijn geldig tot 31 -12- 2011!

Zo zie je maar weer: de geschiedenis ligt op straat. Gewoon in je eigen dorp, om de hoek, bij wijs van spreken.....

Geertje Wiersma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten